Nieuws

GROTE OPKOMST PAASEIEREN ZOEKEN IN DE RIETBUURT 2018 ONDANKS HET SLECHTE WEER

Op maandag 2 april organiseerde Bewonersvereniging De Dijken weer het traditionele paaseieren zoeken in de Rietbuurt.
In eerste instantie werd vanwege het slechte weer besloten geen eieren te verstoppen, alle kinderen alleen een zakje eitjes te geven en de uitslag van de kleurwedstrijd bekend te maken. Maar uiteindelijk leek het weer iets op te klaren en hebben we alles toch normaal door laten gaan. Jammer, dat vlak na aanvang de weergoden toch weer besloten hadden om met water te gaan spelen.

En gelukkig maar……want veel kinderen met hun ouders hadden de kou, de wind en de regen getrotseerd om toch paaseieren te gaan zoeken.

Om 13:00 uur gaf de Paashaas het startsein. De kleine kinderen zochten, zoals altijd, in het speeltuintje en de wat oudere kinderen op de heuveltje van het kerkje. Natuurlijk waren er ook weer twee gouden eieren verstopt. De trotse gouden-ei-vinders waren dit jaar: Jamian en Alen. Zij ontvingen uit handen van de Paashaas een chocoladehaas.

Er werden weer veel kleurplaten ingeleverd. De jury heeft in de vier leeftijdscategorieën weer winnaars aangewezen. Zij kregen van de Paashaas een mandje met daarin een lampje in de vorm van een haas/konijn en een zakje eitjes.

Er zijn 175 zakjes chocolade-eitjes uitgedeeld. Ondanks het slechte weer, was het weer een bijzonder geslaagde Tweede Paasdag in de Rietbuurt.
Wij
 bedanken de Paashaas voor zijn komst en hopen hem volgend jaar weer terug te zien.


NIEUWS 2017

GEZELLIGE KERSTBIJEENKOMST IN DE RIETBUURT 2017

Op zaterdag 16 december vond de Kerstbijeenkomst in de Rietbuurt weer plaats.

Net als vorig jaar konden van strijkkralen kerstversieringen worden gemaakt voor de buurtkerstboom en konden betalende leden van Bewonersvereniging De Dijken een kerststukje maken. Er zijn weer veel mooie creaties ontstaan.

Ut Plekkie van VÓÓR Welzijn Leidschenveen was ook weer aanwezig met heerlijke poffertjes en bij Vroem Vroem Koffie konden weer de lekkerste koffie- en theespecialiteiten en warme chocolademelk worden verkregen. Dit jaar kon bovendien worden gesmuld van heerlijke champignon- en erwtensoep.

Dominee Arnout Francke vertelde over de betekenis van Kerstmis en het geheel werd omlijst door de gezellige muziek van Naftaly Doth, Danny Likumahua, Divmino Pinas, Michael Palendang en Nathaniel Saiya van Gemeente Immanuël.

De Kerstman kwam ook nog even langs en had wat lekkers bij zich voor de kinderen.

Mede door de inzet en hulp van alle vrijwilligers kunnen we terugkijken op een geslaagde kerstbijeenkomst. Dit was ook de laatste activiteit voor 2017.

Alle vrijwilligers van Bewonersvereniging De Dijken wensen iedereen prettige feestdagen en een mooi nieuwjaar toe. We zien u heel graag weer bij de evenementen, die we volgend jaar organiseren.

DRUKBEZOCHTE BUITENSPEELDAG IN DE RIETBUURT 2017

Op 14 juni organiseerde Bewonersvereniging De Dijken een Buitenspeeldag in de Rietbuurt. Door de welwillende medewerking van SV Leidschenveen konden we weer op hun terrein terecht.

Het weer werkte goed mee, dus er was een grote opkomst.

Kinderen uit de wijk konden meedoen aan sport, een dansworkshop door Evelyn van balletschool Ypenburg en spelletjes. Onder leiding van Ton van der Valk kon het bordspel Hexboard worden gespeeld.

Natuurlijk was er een springkussen en kon worden rondgezwierd in een echte zweefmolen. Er was een grabbelton, waar tegen een kleine bijdrage naar hartelust gegrabbeld kon worden. Een clown maakte leuke ballonfiguren voor iedereen.

De hele middag waren popcorn en andere versnaperingen te koop en om af te koelen bood Hoveniersbedrijf Perry iedereen een lekker waterijsje aan. Perry, hartelijk bedankt!!

Mede door de inzet van de vrijwilligers van Bewonersvereniging De Dijken was het weer een geslaaagde middag.

Foto’s: Perry Hayen en Katinka Brown

Bron: Bewonersvereniging De Dijken.

Buitenspeeldag in de Rietbuurt 2016 Zweefmolen van Attractieverhuur Delft.

dscn4478 De clown maakte leuke ballonfiguren

dscn4499  De dames van de Smulhoeve deelden friss yoghurt met fruit uit

dscn4507 Hexboard

dscn4485 Het springkussen was weer zeer in trek

dscn4506 Balletschool Ypenburg gaf een dance-workshop

GEZELLIGE KONINGSDAG IN DE RIETBUURT 2017

Op donderdag 27 April organiseerde Bewonersvereniging De Dijken Koningsdag in de Rietbuurt. Voorzitter Perry was al heel vroeg in de ochtend bezig met het opzetten van de kramen in de speeltuin aan de Vrouw Avenweg. In totaal waren er 22 kraampjes verhuurd, waar mensen hun spullen verkochten en een heleboel kinderen, die op een kleedje hun koopwaar haddden uitgestald.

Voor de kinderen waren er een springkussen en een grote wipe-out, die allebei natuurlijk flink in trek waren.

In de koffiecorner was het constant druk, niet in de laatste plaats door de lieve dames van het vrijwilligersteam van Bewonersvereniging De Dijken. Hier waren thee, koffie en diverse zoete en hartige versnaperingen voor een symbolisch bedrag van € 0,50 verkrijgbaar. Voor de betalende leden van de bewonersvereniging De Dijken was koffie en thee en voor alle kinderen de limonadesiroop de hele dag gratis. Ook was er popcorn en suikerspin.

Bijna de hele dag heeft er een leuke clown van Pure People entertainment rondgelopen. Iedere keer zag je hem weer op een andere plek opduiken, waarbij hij de mooiste ballonfiguren voor de kinderen maakte; ze waren niet bij hem weg te slaan. Van hetzelfde bedrijf waren twee geweldige dames aanwezig, die fantastisch konden schminken en glittertattoos aanbrachten.

De politie en het handhavingsteam zijn twee keer langs geweest en hebben een kleine tip gegeven dat de elektriciteitsdraad die over de straat heen lag voor de stroom afgedekt moest worden. Hartelijke dank daarvoor. Dit wordt geregeld de volgende keer.

Gelukkig werkte het weer, ondanks de slechte voorspellingen, mee en hebben we het de hele dag droog gehouden. Ook de zon liet zich regelmatig zien. Leidschenveners, bedankt voor een gezellige en leuke Koningsdag. We zien jullie graag bij een volgend evenement.
Foto’s: Katinka Brown en Lucy van Bergem

Bron: Bewonersvereniging De Dijken

dscn4457  Katinka Brown verkocht overheerlijke suikerspinnen

dscn4422De wipe-out was populair

dscn4426Er waren kraampjes en mensen op kleedjes


OVERWELDIGENDE OPKOMST PAASEIEREN ZOEKEN IN DE RIETBUURT 2017

Op maandag 17 april organiseerde Bewonersvereniging De Dijken weer het paaseieren zoeken in de Rietbuurt; zo langzamerhand een traditie. De Paashaas had weer eieren verstopt, die de kinderen uit de buurt mochten zoeken.

Om 13:00 uur werden de kinderen verwacht bij het welbekende kerkje van Leidschenveen. Mede door het mooie weer, was het om 12.45 al heel druk en wachtten de kinderen vol ongeduld totdat de Paashaas verscheen om het startsein te geven. De kleine kinderen zochten in het speeltuintje en de wat oudere kinderen op de heuveltje van het kerkje. Tussen de paaseieren zaten twee gouden eieren verstopt. De trotse gouden-ei-vinders waren dit jaar: Jamian en Alen. Zij hebben beide een chocoladehaas overhandigd gekregen van de Paashaas.

De jury van de kleurwedsgtrijd had het moeilijk, want er waren dit jaar maar liefst 97 kleurplaten ingeleverd. Toch is het gelukt om in de vier leeftijdscategorieën een winnaar aan te wijzen. Dat waren: Stijn (categorie 0 t/m 5 jaar), Sophia (categorie 6 t/m 10 jaar), Manouk (11 t/m 16 jaar) en de papa van Fiene en Thijmen (categorie 17 t/m 100 jaar). Ook zij kregen uit handen van de Paashaas een chocoladehaas.

Er is een recordaantal van 196 zakjes chocolade-eitjes uitgedeeld. Het was weer een gezellige Tweede Paasdag in de Rietbuurt.
Wij
 bedanken de Paashaas voor zijn komst dit jaar en zien hem graag volgend jaar weer terug.


Foto’s: Jolanda Nowee van Nowee Fotografie

Bron: Bewonersvereniging De Dijken

pasen-1

asen-2

pasen-4


Geslaagde Buurtkerstavond in de Rietbuurt 2016

Op zaterdag 17 december is er een Buurtkerstavond georganiseerd in de Rietbuurt.

Ut Plekkie van VÓÓR Welzijn Leidschenveen was voor de tweede keer on tour in de Rietbuurt. De jeugd van Ut Plekkie heeft heerlijke poffertjes gebakken. Jack Wong van Vroem Vroem Koffie was er dit jaar ook weer bij en heeft gezorgd voor heerlijke warme chocolademelk en koffie.

Net als vorig jaar konden kerstversieringen worden gemaakt voor de buurtkerstboom, betalende leden van Bewonersvereniging De Dijken konden kerststukjes maken en uiteraard was er gelegenheid om ter plekke lid te worden.

De Kerstman bracht ondanks de drukte een bezoek en had wat lekkers bij zich voor de kinderen.

Buurtbewoners hebben lekker bijgekletst en het geheel werd omlijst door gezellige kerstmuziek.

De initiatiefnemers van dit evenement zijn vrijwilligers van de bewonersvereniging en bewoners van de Rietbuurt, Soraya Baptist en Katinka Brown.

Het was een gezellig kerstevenement in de buurt en ook de laatste activiteit voor 2016.

Alle vrijwilligers van Bewonersvereniging De Dijken wensen iedereen prettige feestdagen en een mooi nieuwjaar toe. We zien iedereen heel graag weer bij de evenementen, die we volgend jaar organiseren.

Foto’s: Sean Hughes

Bron: Bewonersvereniging De Dijken

Buurtkerstavond in de Rietbuurt 2016 De Kerstman op de foto met de jeugd van Ut Plekkie, VÓÓR Welzijn bij de buurtkerstboom.

Buurtkerstavond in de Rietbuurt 2016 Jack Wong van Vroem Vroem Koffie heeft voor heerlijke warme chocolademelk en koffie gezorgd.

img_2524 Vrijwilligster Lucy met haar zelfgemaakte kerststukje


Geslaagde creatieve kerstactiviteit in de Rietbuurt 2016

Op zaterdag 10 december organiseerde Bewonersvereniging De Dijken een creatieve kerstactiviteit in de Rietbuurt.

Op vrijdag 9 december is er een buurtkerstboom geplaatst in het buurtpark van de Rietbuurt, ter hoogte van de Grietpolderstraat.

Buurtbewoners van de Rietbuurt werden van harte uitgenodigd om kerstballen en versieringen van strijkkralen te maken om de buurtkerstboom mee aan te kleden.

Onder het genot van warme chocolademelk, wat lekkers en gezellige kerstmuziek konden de kinderen en volwassenen tussen 13:00 en 17:00 uur creatief aan de slag.

Er hangen weer hele mooie creaties in de buurtkerstboom en daar kunnen alle buurtbewoners van de Rietbuurt tijdens de gezellige feestdagen van genieten.

De initatiefnemers van deze creatieve kerstactiviteit zijn vrijwilligers van de bewonersvereniging en bewoners van de Rietbuurt, Soraya Baptist en Katinka Brown.

Foto’s: Jolanda Nowee

Bron: Sean Hughes

Buurtkerstboom versieren in de Rietbuurt Kinderen zijn flink creatief bezig geweest.

Buurtkerstboom versieren in de Rietbuurt 2016 De zelfgemaakte creaties werden in de buurtkerstboom gehangen.

Buurtkerstboom versieren in de Rietbuurt 2016 Vrijwilligers van de bewonersvereniging, Katinka, Soraya, Lucy, Cynthia, Perry en Sean die deze creatieve kerstactiviteit hebben georganiseerd


Geslaagde 5e editie Halloween-viering in de Rietbuurt 2016

Op zaterdag 29 oktober organiseerde Bewonersvereniging De Dijken Halloween in de Rietbuurt.

Dit jaar heeft de bewonersvereniging besloten om het griezelfeest op zaterdag 29 oktober te vieren, omdat 31 oktober op een werkdag valt en lastig voor buurtbewoners wordt om Halloween te vieren i.v.m. werk en school.

Buurtbewoners uit de Rietbuurt konden vanaf 18:00 uur verzamelen in het park ter hoogte van de Starnmeerstraat. Vanaf hier vertrokken buurtbewoners voor hun tocht door de buurt.

De Mr. en Miss. Halloween van de Rietbuurt 2016 zijn bekend gemaakt op de Facebookpagina van Bewonersvereniging De Dijken en hun foto’s staan hieronder.

De griezeligste huizen van de Rietbuurt 2016 zijn geworden: de Boekelermeerstraat en de Wijkermeerhof 16, 17, 18 en 19.

Na afloop mochten buurtbewoners warme chocolademelk en Halloween-pannenkoeken halen in de tent.

Kinderen en volwassen showden hun Halloween-kostuums op de rode loper en gingen op de foto met al hun familie, buren, vrienden en vriendinnen.

Het was weer een geslaagd griezelfeest in de buurt, dankzij inzet van vrijwilligers van Bewonersvereniging De Dijken.

Foto’s: Jolanda Nowee

Bron: Sean Hughes
Halloween in de Rietbuurt 2016 Vrijwilligster Lilian (de groene heks).
Halloween in de Rietbuurt 2016 Missen Halloween van de Rietbuurt 2016: Romy en Naomi van de Starnmeerstraat.
Halloween in de Rietbuurt 2016 Mr. Halloween van de Rietbuurt 2016: Cheveyo van de Bellemeerstraat.
Halloween in de Rietbuurt 2016 Er werden heerlijke Halloween-pannenkoeken gemaakt door buren van de Starnmeerstraat, Consuelo en Saber.

Geslaagd Caraïbisch buren feest in de Rietbuurt 2016

Op 24 september was het Burendag. Bewonersvereniging De Dijken heeft per straat budget ter beschikking gesteld, zodat de bewoners zelf een evenement konden organiseren. Alleen bewoners van de Belle- en Bergermeerstraat, Els, Katinka, Lilian en Sean hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt en organiseerden een Caraïbisch feest voor de buren.

Er waren non-alcoholische cocktails, Caraïbische hapjes, hamburgers en nog veel meer lekkere versnaperingen. Er was een limbodanswedstrijd en een springkussen voor de kinderen. Djd Entertainment heeft een dansoptreden gegeven en er was een Caraibische creatieve workshop. Ook was er een klein strand aanwezig waar iedereen kon beachvolleyballen.

Natuurlijk ontbrak ook de Caraïbische muziek niet.

Het was een geslaagd burenfeest, door inzet van intiatiefnemers Els, Katinka, Lilian en Sean.

Bron en foto’s: Sean Hughes

Burendag in de Rietbuurt 2016 De Caraïbische Foodcorner: Met Caraïische hapjes en burgers.

Burendag in de Rietbuurt 2016 De Caraïbische non-alcoholische cocktails.

Burendag in de Rietbuurt 2016 Het palmboomkussen waar kinderen zich op konden uitleven.

Burendag in de Rietbuurt 2016 Limbodanswedstrijd