Onze vaste vrijwilligers

Perry Hayen (Voorzitter)

Mijn naam is Perry Hayen.

Sinds kort ben ik voorzitter van Bewonersvereniging  De Dijken.
Ik woon sinds 2010 in de Bergermeerstraat, samen met Katinka Brown en haar zoon. Ook ben ik de trotse opa van twee kleinzoons.

Ik ben al een paar jaar vrijwilliger bij De Dijken en ik help bij de evenementen die zij voor de buurt organiseren.

Verder doe ik al een jaar of twaalf vrijwilligerswerk voor zwemvereniging D.E.S., waar ik de administratie doe van het leszwemmen en bestuurslid ben voor de evenementencommissie.
Bovendien ben ik vrijwilliger bij de BOL, waar ik bardienst draai bij het bridgen en de bingo. Ook ben ik daar voorzitter van de klaverjasclub.

In mijn dagelijkse leven ben ik hovenier. Dit werk doe ik al sinds 1979.

Ik hoop u snel te zien bij een van onze evenementen.

Lilian Mulder (Secretaris)

Hans Klaassen (Penningmeester)

Wij wonen met veel plezier en tevredenheid in Leidschenveen.

Wij zijn al vanaf de bouw lid van de vereniging. De vereniging – in eerste instantie een kopersvereniging – is destijds vooral opgericht om gezamenlijk in te kopen bij diverse bedrijven om zo korting te kunnen verkrijgen omtrent de nieuwbouwprojecten.

Nadat de bouw verder vorderde en de projecten uiteindelijk ten einde kwamen, is de kopersvereniging overgegaan in een bewonersvereniging, die zich vooral inzet om buurtbewoners te laten genieten van activiteiten voor de hele wijk.

Een aantal jaren geleden zocht de vereniging iemand voor de kascommissie. Ik heb een financiële functie in het bedrijfsleven en een aantal keer bij elkaar komen om de kas-en bankzaken controleren was voor mij geen punt.
Begin 2013 ben ik gevraagd om penningmeester te worden, omdat de toenmalige penningmeester ermee wilde stoppen. Dus heb ik dat maar aangenomen omdat er ook verder geen echt serieuze kandidaat was.

Zodoende ben ik penningmeester van de vereniging en dat doe ik met veel plezier.  Op deze manier kan ik mijn kennis inzetten om de samenleving een stukje verder te helpen en de buurt te ondersteunen, zodat er leuke activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Katinka Brown

Mijn naam is Katinka Brown en ben geboren in 1963. In 2010 zijn mijn zoon Nikolaj Brown en ikzelf, samen met Perry Hayen komen wonen in Leidschenveen. We wonen met veel plezier in de Bergermeerstraat in de Rietbuurt. Ik waan me vaak op een camping. Ik vind het hier prachtig; ruim opgezet, genoeg parkeerplaatsen, loopgebieden voor de hond en overal speelplaatjes tussen de huizen voor de kleintjes. Ik heb er geen spijt van dat ik hier naar toe ben verhuisd.

Sinds 2011 zit ik in verschillende commissies in Leidschenveen. Behalve bij Bewonersvereniging De Dijken ben ik ook vrijwilliger bij zwemvereniging ‘DES’, bij de stichting “Het Startblok” (zwemles aan verstandelijk gehandicapte kinderen) en op Stadsboerderij Landzigt. Ook trek ik de kar van de ‘Leidschenveense Bourgondiers’ (bewoners uit Leidschenveen die 1 keer per maand bij elkaar komen op de boerderij en voor elkaar koken). Ook doe ik mee met ‘Loop je Fit’. Ik ben huismoeder, met de zorg voor onze 3 katten en een hond (friese Stabij). Natuurlijk zorg ik ook voor mijn volwassen zoon en mijn lieftallige man, die me beiden vaak steunen en helpen als mams zich weer eens ergens als vrijwilliger heeft opgegeven.

Het leuke van actief zijn bij al die verschillende commissies en stichtingen is, dat je vele verschillende mensen leert kennen die in dezelfde wijk en buurt wonen. Zo weet je wat er in de buurt en de wijk speelt. Bovendien blijf je bij met alles, wat er onder de jongeren ‘trend’ is. En het houdt je jong en levendig. Ik zeg altijd ‘Je vrienden en je familie die heb je of bouw je om je heen’. Ik ben op Curaçao geboren en heb bijna geen familie hier, dus bouw ik het zelf om me heen.

Ik vind het belangrijk dat we als buurtbewoners van de Rietbuurt de wijk schoon, gezellig, crimineelvrij en veilig houden. Dat we daarvoor waken. Dat we voor elkaar zorgen. Dat we letten op elkaars kinderen. En dat je wat kan betekenen voor een ander.

Dat zijn ook nog zaken, waarom ik het belangrijk vind om in de commissies te zitten. Alleen kan ik geen optimale hulp aanbieden, maar samen kunnen we dat wel. Op die manier kunnen we misschien iets veranderen om in een vredig stuk Den Haag te wonen en gezellig te leven in Leidschenveen en de bewoners door alle activiteiten bij elkaar te brengen.

Lucy van Bergem 

Mijn naam is Lucy van Bergem, ik ben ruim 50 jaar getrouwd met Frans Morel van Mourik en woon sinds december 2010 met veel plezier in Leidschenveen.
Wij hebben samen een dochter, die met haar partner in Ermelo woont.

Inmiddels heb ik veel fijne mensen mogen ontmoeten waarmee ik als vrijwilliger bezig ben in de wijk, zoals bij Stadsboerderij Landzigt, bewonersvereniging Leidschenveen en de BOL.

Het fijne aan vrijwilligerswerk vind ik het contact met mensen om onze Rietbuurt met elkaar gezellig en mooi te houden.

Ik zet me daar waar nodig in en heb er veel plezier in, zeker als een evenement goed is geslaagd. Ik hoop dit dan ook nog vele jaren te kunnen blijven doen.

Cynthia Tjin-Asjoe

Tiny de Brouwer